Linns första timmar ..2012-04-13 @ 17:36:18


Dåså! Jag sa ju att jag skulle berätta mer om gårdagen och visa bilder och så, håll till godo!


Innan vi skulle hämta hem Sigrid, geten från 4H-gården i Kalmar, för några veckor sen, så sa de att hon kanske var på smällen. Senare så bekräftade en veterinär (tillåt mig att tvivla på hans/hennes kompetens) att hon inte var dräktig, då hon var för tjock för att över huvud taget kunna bli det. Men så igår när jag skulle mata getterna så märkte jag att Sigrid var mycket slöare än vanligt och jag upptäckte att hon hade fått stora juver och jag förstod att hon ändå var dräktig.

Jag trodde inte att hon skulle föda speciellt snart, eftersom jag just upptäckt juvret och tänkte att mjölken kom en tid innan hon skulle föda. Men så la hon sig plötligt ner på marken och började krysta. Jag fick såklart världens panik och försökte ringa Ola, som först inte svarade. Snart ringde han upp och jag berättade att Sigrid höll på att föda just i denna stund! Jag undrade om jag skulle göra något, men Ola sa att jag inte skulle det. Så jag satte mig och tittade nervöst på och hoppades att allt skulle gå bra och precis när jag sagt hejdå till Ola i telefonen så ploppade lilla Linn ut (vi tror i alla fall att det är en tjej :P), helt gleggig och gullig!







Mamma Sigrid visste precis vad som skulle göras och satte genast igång att tvätta lillen och jag satte genast igång att gråta, blödig som jag är. Allt var så sött! Och slemmigt! Haha! :) Jag satt ute och tittade i sammanlagt nästan fem timmar, helt tagen av mamma-dotter-myset. :')





Det tog ett tag innan hon hittade mjölken, jag fick visa henne ett par gånger, för jag märkte att hon var jättehungrig och letade ivrigt efter mat och tillslut fick hon i sig lite mjölk. Nu diar hon jättefint och hittar helt själv och allt! :)





Ola skulle skulle fixa en värmelampa efter jobbet, men så länge satte jag upp värmelampan som vi hade sedan innan (i terrariet) inne i ladan så att Linn inte skulle frysa. :) De fick vara ute ett par timmar i solen innan det blev kallare och jag tog in dem till värmelampan, där de också får vara ifred från de andra getterna. :)





Det blev en riktig bildbomb! Men inte så konstigt, med tanke på all söthet! Här är den allra finaste bilden, tycker jag! <3





Kommentarer
Postat av: Linda

Meen nu kom det en tår från mig med, jag är nog lika blödig som du;) Så fint!!

2012-04-13 @ 18:21:15
URL: http://akesson81.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Haha, aw ^^ Men du Linda! Du skulle ju komma hit och hälsa på någon gång, vart tog det vägen? :o

2012-04-13 @ 18:38:37
URL: http://hannaengstrand.blogg.se/
Postat av: Margareta

Vilka underbara bilder! Den sista ÄR finast. Men Hanna! Vilken underbar upplevelse! Inte konstigt att du började gråta. Vem skulle inte göra det? Tänk att du har blivit en riktig "bondmora"!

Och ursäkta att jag inte kan skilja på hundarna. De är i alla fall mycket söta och väldigt trevliga. Även om Ginnis tyckte att de var lite närgångna. Han vänjer sig! KRAM

2012-04-13 @ 18:43:35
URL: http://perroginnis.blogg.se/
Postat av: Hanna

Tack! Jaa, det är superhärligt och känslosamt ^^

Haha, ingen fara att du inte ser skillnad, det gjorde inte jag heller i början ;) Och de är alltid väldigt närgångna när de träffar nya varelser. Excel hatade det i början, men nu kelar hon med dem till tusen! :)

2012-04-13 @ 18:50:41
URL: http://hannaengstrand.blogg.se/
Postat av: Hanna

fina bilder! :D

2012-04-13 @ 18:56:47
URL: http://justindrewbiebernyheter.blogg.se/
Postat av: Hanna Skattberg

så söt... :D

2012-04-13 @ 19:14:01
URL: http://hannaskattberg.myshowroom.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Tänkte bara tipsa om en tävling där du kan vinna en damtopp: http://angelica.blogg.se/2012/february/tavling-vinn-damtop-med-huva.html



Det är enkelt att delta, du ska gilla & dela tävlingsinlägget på deras facebooksida och sedan lämna en kort motivering hos mig,

där du berättar varför just du ska vinna! (Ni får scrolla ner en bit på deras facebooksida, den lades upp 23 februari!)



KRAM http://angelica.blogg.se

2012-04-13 @ 20:40:25
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: Louise - dotter.sambo.målare.mamma

Naw, vilken söt liten en!! Och vilka fina bilder!!

2012-04-13 @ 21:29:51
URL: http://lisnilsson.blogg.se/
Postat av: MALIN & persern Lillis

Vilken söt! :)

2012-04-13 @ 23:53:22
URL: http://lillamalins.blogg.se/
Postat av: Millah - mamma till Amilia ❤

Hej allt bra? :)

Har flera roliga tävlingar i bloggen: http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

Var jätte gärna med och tävla! Ha det bra ★ Kram // Millah

2012-04-14 @ 01:28:49
URL: http://millahoman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0