Fårklippning ..2012-04-28 @ 13:00:00


(oj vad länge sen det var jag skrev nu!)
Fårklippning har ägt rum här på gården. Vi (mest Ola) gjorde det själva, med vår nyinköpta fårtrimmer! Eftersom det var första gången så blev det lite ojämnt och fåren såg rätt roliga ut utan ull, men det blev ändå ganska bra. :)Ullen eldade vi sen upp. Man kan tro att det luktade förjävligt, men det var inte så farligt faktiskt!

Gissa vad? ..2012-04-20 @ 09:56:34


Ja, gissa vad det här är! ;) Vi har fullt med såna här pinnar, som har blivit avskalade sin bark och täckta med detta... luddet. Vad kan det vara?


Hopp och skutt ..2012-04-17 @ 11:42:18


Lilla Linn har svårt att stå still! ;) Finns det något sötare? Jag dör! :')


Telefontid ..2012-04-16 @ 17:17:17


Sådär ja... Nu har jag ringt till gyn för att höra om de fått svar från kvinnokliniken.
Och vad fick jag ut av det? Nä, inte mycket.
Buhu.

De sa att de inte fått svar men att om det gått vidare från kvinnokliniken till Linköping så skulle de på gyn ändå inte fått veta det, så gyn-tanten (tant låter otrevligt. Hon är inte otrevlig.) sa att jag skulle ringa kk och fråga hur det gick och om de kommit fram till något och om de skickat någon remiss.

Jag är rädd för att ringa sånt här så jag satt jättelänge och funderade och skrev upp vad jag skulle säga och samlade mod till att ringa (skrev till och med upp vad jag skulle säga till tanten i växeln som skulle koppla mig till kk).

Och så ringde jag.
Blev vidarekopplad och fick ett sånt här "Vill du det eller det, tryck 1. Vill du si eller så, tryck 2. Akutfall, tryck 3. Har du ingen knapptelefon, vänta", men jag tyckte inte att något utav alternativen passade mig och jag har knappar på telefonen, så jag slängde på luren och ångrade mig genast. För då gick det upp för mig att jag var tvungen att prata med växel-tanten igen när jag funderat ut hurvida jag skulle tycka på en siffra eller vänta och låtsas att jag inte har knappar på min telefon.

Jag ringer upp igen och struntar i manuset jag skrivit och säger bara "kopplamigtillgyn" till växeltanten. Hon kopplar mig till gyn (som alltså är detsamma som kk). Jag väntar ut alla trycka-på-en-siffra-alternativ tills rösten i luren säger att jag ska vänta om jag inte har någon knapptelefon.
Jag väntar.
Typ, två sekunder.
Och så säger rösten i telefonen att telefontiden är slut.

Happ. All denna möda i onödan.
Fast ändå inte, för när jag ringer i morgon så behöver jag inte ringa till gyn igen, utan direkt till växeln på sjukhuset. Och då har jag dessutom hunnit gå igenom mitt lilla manus ungefär tvåhundra gånger i huvudet. (Som om det kommer hjälpa mig. Jag kommer ändå vara lika nervös.)

Linns första timmar ..2012-04-13 @ 17:36:18


Dåså! Jag sa ju att jag skulle berätta mer om gårdagen och visa bilder och så, håll till godo!


Innan vi skulle hämta hem Sigrid, geten från 4H-gården i Kalmar, för några veckor sen, så sa de att hon kanske var på smällen. Senare så bekräftade en veterinär (tillåt mig att tvivla på hans/hennes kompetens) att hon inte var dräktig, då hon var för tjock för att över huvud taget kunna bli det. Men så igår när jag skulle mata getterna så märkte jag att Sigrid var mycket slöare än vanligt och jag upptäckte att hon hade fått stora juver och jag förstod att hon ändå var dräktig.

Jag trodde inte att hon skulle föda speciellt snart, eftersom jag just upptäckt juvret och tänkte att mjölken kom en tid innan hon skulle föda. Men så la hon sig plötligt ner på marken och började krysta. Jag fick såklart världens panik och försökte ringa Ola, som först inte svarade. Snart ringde han upp och jag berättade att Sigrid höll på att föda just i denna stund! Jag undrade om jag skulle göra något, men Ola sa att jag inte skulle det. Så jag satte mig och tittade nervöst på och hoppades att allt skulle gå bra och precis när jag sagt hejdå till Ola i telefonen så ploppade lilla Linn ut (vi tror i alla fall att det är en tjej :P), helt gleggig och gullig!Mamma Sigrid visste precis vad som skulle göras och satte genast igång att tvätta lillen och jag satte genast igång att gråta, blödig som jag är. Allt var så sött! Och slemmigt! Haha! :) Jag satt ute och tittade i sammanlagt nästan fem timmar, helt tagen av mamma-dotter-myset. :')

Det tog ett tag innan hon hittade mjölken, jag fick visa henne ett par gånger, för jag märkte att hon var jättehungrig och letade ivrigt efter mat och tillslut fick hon i sig lite mjölk. Nu diar hon jättefint och hittar helt själv och allt! :)

Ola skulle skulle fixa en värmelampa efter jobbet, men så länge satte jag upp värmelampan som vi hade sedan innan (i terrariet) inne i ladan så att Linn inte skulle frysa. :) De fick vara ute ett par timmar i solen innan det blev kallare och jag tog in dem till värmelampan, där de också får vara ifred från de andra getterna. :)

Det blev en riktig bildbomb! Men inte så konstigt, med tanke på all söthet! Här är den allra finaste bilden, tycker jag! <3

Ny medlem i familjen ..2012-04-13 @ 11:00:54


Hello!
Just nu sitter jag inne i stan på folkuniversitetet. Jag är så glad att jag nästan hoppar upp och ner i stolen! Jag vill nämligen hem och gosa med vår nyaste familjemedlem som föddes på gården igår! En liten killing, som vi döpt till Linn. Hon (tror vi) är hur söt och liten som helst!

Som sagt är jag inte hemma nu, men så fort jag kommer hem ska jag föra över bilderna från kameran till datorn och berätta mer om gårdagen!


Excel, nyinflyttad ..2012-04-12 @ 11:44:37


Min lilla kissekatt har också varit unge en gång! Hon var en sån söt liten fluffis, med enorma tassar i jämförelse till resten av henne! :)

Ljus ..2012-04-06 @ 10:13:45Tulpaner ..2012-04-06 @ 09:30:22


Tulpanerna som vi satte i höstas har börjat komma upp!


RSS 2.0