Mediciner och preparat ..2012-08-31 @ 23:02:00


Hello allihopa!
Tänkte dela med mig av medicinen som jag har tagit och ska ta, under IVF-behandlingen. :)

1. Synarel, en nässpray som jag har tagit sen den 28/7, en gång i varje näsborre morgon och kväll. Den används för att förhindra spontan ägglossning och ett för tidigt bildande av gulkroppar. Sista sprayningen ska göras i morgon. (en gång i varje näsborre, en gång på morgonen och en gång på kvällen)

2. Puregon. Tas via en spruta (puregonpenna, ser ut som en insulinpenna) i magen en gång om dagen för att man ska utveckla folliklar i äggstockarna. Folliklar är små runda säckar som innehåller äggceller. Denna började jag med den 21/8 och samma dag halverade jag min dos med nässpray. Jag tog 75 IE/dag och sista sprutan tog jag idag.

3. Otrivelle ska jag ta i morgon klockan 22.00. Det är en enda spruta och den tas för att utlösa ägglossning. Äggen är färdiga att plockas ut ca 36 timmar efter att man har tagit sprutan. Så på måndag åker vi till Malmö! :)

4. Lutinus är en vaginaltablett som ska tas tre gånger om dagen med start på äggplockningsdagen, dvs måndag. Lutinus innehåller progresteron som ska hjälpa till att behålla graviditeten. Jag har fått tre kartonger med såna här, så man ska ta dem ett bra tag verkar det som.

I övrigt kan jag säga att när jag var på ultraljudskontroll i går, för att kontrollera om mina äggblåsor (folliklar) växt som de skulle och det såg bra ut (på vänster sida var de för små och få, men de på höger sida såg jättebra ut), så fick jag också kolla på äggblåsorna på ultraljudskärmen! :) De såg ut som bubblorna som blir när man blåser med sugrör i mjölk. ;)

Och som jag sa, på måndag åker vi till Malmö för äggplockning och sen återförande av ett befruktat ägg på onsdag eller torsdag! :D Jag håller alla mina tummar och tår för att detta ska lyckas!

Här är medicinerna i ordning:
Paprikabesvikelse ..2012-08-27 @ 11:37:00


Idag är jag på stan med Mimmi. Eller ja, det började med att jag var hos gyn och kollade hur allt låg till. Det såg bra ut. Jag skulle träffa Mimmi kvart över tio, så jag satte mig på bibblan och läste KP, det var som högstadiet all over again! ;) När Mimmi kom så gick vi till pressbyrån och jag köpte en macka. Förväntansfull åkte jag tillsammans med Mimmi till hamnen och hela vägen tänkte jag "Hoppas det är paprika på!", för som alla vet så är paprika höjdpunkten på alla mackor. Men när jag öppnade mackan så var det bara en liten liten prick paprika i. Mitt missnöje var stort. Så nu är hela dagen förstörd. Jävla pressbyråmacka.


Olas födelsedagskalas ..2012-08-25 @ 23:00:51


Förra fredagen fyllde Ola år! Nu är han supergammal! ;) Det kom lite folk och vi hade en mycket trevlig kväll! Vi gjorde bål också och här är receptet till den ena, ifall någon får för sig att smaka:

2 dl koncentrerad flädersaft
2 kylda flaskor torrt vitt vin
1/2 liter mineralvatten (iskallt)
3 tärnade persikor el. nektariner
2 skivade citroner
Isbitar

Häll saften över frukten och låt dra några timmar. När det är dags för servering, fyll på med kallt vin, mineralvatten och Isbitar.


Slåtter ..2012-08-24 @ 19:04:00


Nu var det dags för andra skörden av gräset på åkern, det som ska bli till hö så att djuren har något att äta i vinter! Vår maskinsamling har utökats en aning sen förra gången, så nu blir det betydligt mycket enklare att få in allt i ladan som färdiga balar. Förra gången räfsade vi ihop, hängde upp och buntade allt till balar för hand, men nu har vi både en hövändare, en strängläggare och en balpress. Så nu behöver vi bara koppla på maskinerna på traktorn och köra ett par gånger över marken. Mycket mer bekvämt! ;)
Ola kör traktorn, den här gången med slåterbalken på. :)


Ny header ..2012-08-24 @ 12:18:00


Beslutade mig för att göra en ny header. Den är enkel, men jag gillar den! Vad tycker ni? (Om ni inte ser den så är det bara att klicka på uppdatera-knappen bredvid adressfältet.)
 

Mysigheter! ..2012-08-23 @ 21:13:00


Mys med två sötingar framför en film i soffan! Katten är Pascal, Linns katt. Vi tar hand om honom medan hon byter bo och grejar. :)


Ryck ..2012-08-23 @ 13:41:00


Jag, som bara suttit hemma och inte orkat göra något de senaste dagarna, fick plötsligt ett ryck och började riva ner tapet från väggen. Så nu ser det ut så här, tills vi fått upp likadan panel och tapet som i andra delen av vardagsrummet :) (pianot var tungt att flytta ensam, så det kom inte så långt :p)Och hittills har jag lyckats kliva på två spikar och sätta mig på en kofot. Så duktigt!


Första avklarad! ..2012-08-21 @ 21:04:35


Och som jag nojade innan och trodde att det skulle göra ont eller att något skulle gå fel! Men nu är första sprutan tagen och det enda som överhuvudtaget kändes var när jag la nålen mot huden på magen, sen bara gled den in, hur lätt som helst! :)

Här är pennan och nålarna i sitt fodral. :)


Pirrigt! ..2012-08-21 @ 16:37:25


Okej, dags att uppdatera er lite om hur det går med allt IVF:ande kanske! Det går nämligen framåt.

Den där nässprayen som jag visade för ett tag sen, den har att göra med allt det här. Jag har tagit den sen den 28/7 och meningen med den är att jag inte ska få spontan ägglossning. Igår var jag på gyn för att kontrollera att den har fungerat som den ska. Jag var lite orolig, för en kväll tog den tvärslut, utan att jag var beredd på det, så jag var osäker på om jag fått i mig rätt mängd, men min läkare sa att det såg jättebra ut! I och med att allt var som det skulle, så fick jag instruktioner om att börja ta sprutor som ska stimulera mina äggblåsor. Jag fick också visat för mig hur jag ska göra. Så ikväll är det dags för första sprutan och jag är lite nervös! :P Fast nålarna är supersmala, så jag tror inte att det kommer kännas något alls nästan!
 
Sprayen har gett mig lite ont i huvudet och jag har blivit tjurigare och känslig som tusan och börjat gråta för ingenting. Men det gör mig absolut ingenting alls, för jag vet ju vad det förhoppningsvis leder till, plus att jag har min underbara Ola som tar hand om mig och alltid har humöret uppe, trots att jag kan vara en riktig bitterfitta. ;)
 
Oooooch om allt går som vi planerar nu, så åker vi till Malmö och IVF-kliniken Öresund nästnästa vecka för att plocka ut och sätta tillbaka ägg! Det tar två till tre dagar från att man plockar ut dem, tills det att man sätter tillbaka ett (eller i undantagsfall, flera) befruktat ägg. Sedan är det bara att vänta. Och hoppas på att lilla embryot vill stanna i mig och växa. Jag läste att man kan ta graviditetstest efter 16 dagar. Huuuur ska vi kunna hålla oss i 16 dagar?!
 
Måste fota alla mediciner och preparat jag har fått och visa er! Det kändes ganska roligt att gå ut ifrån apoteket med ungefär hunda olika boxar och lådor med sprutor och piller, nerproppade i en liten apotekskasse. :P
 
(Jag ursäktar att det inte blev några bilder i det här inlägget, för jag vet att det är roligare att läsa när det är det. Men jag har helt enkelt inga just nu!)


PS. Om ni vill läsa mer om IVF, ICSI eller om IVF-kliniken Öresund, så kan ni klicka in här!

Piercing-comeback! ..2012-08-15 @ 12:47:04


Jag har inte haft några piercingar i ansiktet på ganska länge nu, men igår hittade jag mina piercingverktyg (alla nålar, tången och smycken) och började sakna mina kära piercingar! :( Jag har haft en till vänster i underläppen, en i vänster kind och en i mitten av överläppen. (De två sistnämnda gjorde jag själv. :o) Den i kinden var så himla fin och jag ville inte ta ut den, men det vägrade läka, så jag var tvungen. :( De andra två tröttnade jag helt enkelt på.

Men så igår, när jag hittade alla grejer, så bestämde jag mig för att se om jag fortfarande kunde få igenom den i överläppen. Jag trodde den var igenväxt för länge sen, som de andra två, men det gick minsann ändå! :D Så nu är jag ett litet emo igen! ;)


Bara en bild, helt enkelt ..2012-08-13 @ 23:17:16Frukost ..2012-08-13 @ 12:31:52


Frukost är nice! Hallon/blåbärsmoothie och havrefras. Mums!


Bästa vänner! ..2012-08-10 @ 16:25:17


Igår hade jag, tillsammans med mina allra bästa vänner, en helt underbar dag! Vi besökte Kalmar stadsfest där vi fikade, först på Kullzénska och sen på Ben&Jerrys. ;D Sen kollade vi in vad som hände på scenen på Stortorget och jag blev väldigt sugen på mcwrap av någon anledning, så efter det så gick vi till donken och åt wräääääps! :3

Karusell åktes det förståss också! Virvelvinden. Det var asum, vi snurrade som tokar! :D
Det var en underbar kväll, helt enkelt!


Ett litet lamm! ..2012-08-10 @ 16:09:12


Natten till den 4e augusti hade jag lite svårt att sova. Ett av fåren ville nämligen inte vara tyst! Jag tittade ut genom fönstret ett par gånger, men det var för mörkt för att se vad som hände där ute.
När vi kom ut morgonen där på så insåg vi att fåret som låtit hade fött ett litet lamm! Och förhoppningsvis kommer det fler snart, från alla de andra fåren! :


Nässpray ..2012-08-02 @ 23:19:50


Just det, jag har börjat ta en 1090-kronorsnässpray. :0


Ölands djurpark! ..2012-08-02 @ 22:38:39


Hello! Dagen idag har spenderats på Ölands djurpark tillsammans med härliga familjen Cabezas! Vi kollade på djur (såklart) och åkte alla karusellerna (förutom Ola, för han gillar inte karuseller, den knäppnissen..) och skopade in hundra liter vatten i mina bihålor i vattenlandet! Askuuuul! :D Men jag måste verkligen skaffa en baddräkt, eller en bättre bikini, för den jag har nu (och bikinisar i allmänhet) är värdelös att bada med, för den bara åker av när jag rör mig minsta lilla i vattnet. :C

Jag blev tvingad att åka karusellen från mina värsta mardrömmar; Bläckfisken!!! När jag var yngre så åkte jag den en gång och under hela åkturen så var jag nära att spy och satt och hoppades att den skulle stanna snart, så jag var hyfsat skraj. Haha! Fast den var inte så illa som jag mindes den. ;) Jag hade ju Nicki bredvid mig som stöd också. Haha!

 

Jessica och jag var heta som vanligt! (Likadana byxor råkade vi ha också!)


 

 

 


RSS 2.0