Begravning ..2012-02-29 @ 21:53:20


Nu har vi haft en fin begravning för vår lilla bagge. Vi la honom i traktorskopan och körde ut med honom i skogen, grävde en grop i ljuset av traktorns strålkastare och la ner honom. Han fick ligga så att det såg ut som om han sov bekvämt och drömde gott och så fick han ett täcke av jord.

I morgon ska jag gå ut och lägga blommor till honom. :)

Dagen då döden kom till gården ..2012-02-29 @ 16:06:40


Jag vill ägna en liten stund år vår söta lilla bagge som inte finns mer. :( Han har varit hängig sen vi fick honom och utstött av de andra fåren men nu trodde vi att han äntligen höll på att bli bättre och ta mer plats. Men så idag när jag gick ut för att mata de små (stora) liven så låg han ner på golvet och reste sig inte när jag gick fram till honom för att kolla hur han mådde. Han var verkligen hängig och benen bara vek sig när jag försökte få honom att ställa sig upp.

En stund senare kom veterinären och undersökte honom och ganska snabbt sa han att det var bäst att "ta bort honom", dvs avliva honom. Så veterinären och jag bar ut min lilla snuttegubbe utomhus, han fick ett skott i huvudet och sen levde han inte mer.

Förmodligen har det varit något fel på honom sen redan innan vi fick honom och nu lider han i alla fall inte längre.

Puss på dig söta du! Hoppas fårhimlen är underbar!

Inte så mycket vårkänslor ..2012-02-28 @ 21:12:05


Bilden från sommaren 2010, en liten fotorunda på Öland (som förövrigt bestod av två dagar, varav en av dagarna det var soligt och vackert väder och jag tog jättemånga fina bilder, som jag sedan råkade radera. Jag är bra på att radera bilder av misstag. Här är i alla fall några bilder från den andra, inte så soliga dagen.) (De är små, för jag har tagit dem från min bilddagbok, för datorn som jag hade dem på är trasig och borta. Så de bilderna är också borta nu.)


Vårkänslor v3.0 ..2012-02-28 @ 16:02:30


Vårkänslor på bild. Eller kanske till och med sommarkänslor?

Idag har jag tvättat fönsterna i sovrummet. Det var härligt, då solen låg rakt på den sidan av huset när jag gjorde det. Så det kändes nästan som sommar i solvärmen! Excel hjälpte mig med att döda spindlarna på husväggen, så att jag kunde tvätta i lugn och ro. ;)

Pinuppor ..2012-02-28 @ 12:19:45


Lite bilder från gymnasietiden. Jag tror det var en uppgift som Tina hade fått i foto, vi skulle vara pinuppor. Fotograf var Tina och det är jag och Amanda på bilderna. Förmodligen är det jag som redigerat dem, eftersom färgerna är konstiga på alla. :P


Vackert ..2012-02-27 @ 22:52:06



Vårkänslor v2.0 ..2012-02-27 @ 22:50:38


Vårkänslor på bild.

Jag tror inte att jag är ensam om att vilja ha vår nu. Man blir så himla full av energi på våren, av alla små knoppar, ljusgröna löv och all sol. :) Våren är utan tvekan min favoritårstid! Det är varmt, men inte för varmt så man måste springa omkring naken. :P

Nu är det sovdags, fast jag sov superlänge när jag kom hem från stan, så jag är inte trött... Hehu, så kan det gå! God natt i alla fall! :D

Vårkänslor ..2012-02-26 @ 22:09:37


Idag har vi haft underbart väder hemma hos oss, så vi kunde inte motstå att gå ut en sväng och mysa i solskenet. :)
Caesar och Ola kramades. :)


Och sen lekte Caesar med bollen, som vanligt.


Han är ett riktigt fotbollsproffs, den där pojken!


Vi har vårblommor överallt, mysigt!

Lite födelsedagsfirande ..2012-02-26 @ 16:14:07


Igår var det lite födelsedagsfirande som gällde. Min kära svärmor fyller nämligen år på tisdag. :) Så vi åkte dit och blev bjudna på massor av mat, som vanligt. ;)

Det gäller att man är fräsch när man hälsar på svärföräldrarna! Tacka vet jag munskölj. :P


Ola har nyligen blivit farbror också, till hans storerbrors barn, Melvin. :) Han verkade inte gilla att sitta i mitt knä, men han är så söt, så söt ändå!


När alla andra Ola-släktingar hade åkt hem så tittade jag, Ola och hans föräldrar på Melodifestivalen tillsammans. Mycket trevligt, fast jag höll på att somna där jag satt i fåtöljen. :P Men det var en trevlig och mysig dag och vi sov gott den natten, med magarna fylla med mat och annat gott. :)

Ingen kan vara nere med en ballong ..2012-02-23 @ 08:59:47


Den här bilden gjorde jag till ett projekt i skolan, för galet länge sen känns det som. Jag har för mig att man skulle illustrera ettt ordspråk och jag tog Nalle Puhs "Ingen kan vara nere med en ballong". Jag tycker den är fin, jag blir så glad av att titta på den! :)

Excel ..2012-02-22 @ 18:33:25


Söta Excel ligger på rygg i mitt knä och myser :* Gosigt dålig kvalité på mobilbilder också.


Tycker ni är lite dåliga på att kommentera förresten ;)

Längtan efter besked ..2012-02-22 @ 15:43:23


Jag längtar som tusan nu! Vill i alla fall veta vad som händer och vad som kommer hända. Om de sitter och diskuterar hur vida Hanna och Ola ska få skaffa barn, om vi är lämpliga, där borta på kvinnokliniken. Eller om de bara går efter en checklista -  "Har försökt tillräckligt länge själva - check. Kommer aldrig lyckas själva, hur mycket de än försöker - check. Nu är bästa tiden för IVF, det kommer inte bli bättre med tiden - check. Mannen är över 25 - check. Kvinnan är över 25 - nej." och sen bara stämplar de alltihopa med ett stort rött nej. Bara för att det är en enda, pytteliten sak som är fel.

Oavsett vad de bestämmer så vill jag veta, nu. Så vi vet om vi ska behöva lägga 20 000 kr på något som andra får mer eller mindre gratis, eller om vi kan få använda de pengarna till annat.

Jag menar inte att det inte är värt att lägga pengarna på det, det gör jag mer än gärna. Jag menar bara att det känns onödigt. Och orättvist.
Men sånt är livet - orättvist. Och det får man helt enkelt ta ibland.

Frukost/lunch och äntligen fungerar vattnet! ..2012-02-21 @ 12:48:48


Dagens frukost/lunch fick bli de här härliga smörgåsarna. Hur gott som helst!

Rostat rågbröd med solroskärnor. Mosad avokado och paprika på den ena och keso, avokado och paprika på den andra. Båda toppade med örtsalt och så ett glas apelsinjuice till. Mums! :)

Sen en tid tillbaka har inte vattenpumpen här fungerat som den ska, så vi har har varit tvugna att springa ner i källaren och sätta igång den varje gång vi ville ha vatten. Dvs i princip hela tiden; När vi skulle diska, duscha, ge djuren vatten, göra te eller saft osv... Men idag kom Olas föräldrar hit och hjälpte oss att fixa det! Så nu verkar det fungera som det ska igen, så himla skönt! Så nu ska jag gå och diska, bara för att jag kan ;) Anledningen till att vi diskade i duschen ett tag, förresten, var för att det läcker från diskhon i köket. Men nu har jag kommit på den smarta idén att sätta en skål under diskbänken där det läcker. En tillsvidarelösning tills vi lagat läckan :)

Ha en fin dag!


Ullared ..2012-02-20 @ 14:59:51


På vägen hem från Göteborg svängde jag och Ola förbi Ullared för lite shopping. Jag hade aldrig varit där innan, så Ola tyckte att det var på tiden nu. ;) Vi köpte lite grejer iaf;







En klocka, två ljusstakar, en burk till hårsnoddar, en superfin vas och en väska. :)
Utöver det så blev det en smörgåsgrill, underkläder, en bricka, en oboyburk i stil med hårsnoddsburken, en vetekudde och hundmatskålar. (man kan skymta dem på golvet i köket på första bilden. ^^) Lite färdproviant i form av chips och godis fick det också bli!

Inflyttning i Göteborg ..2012-02-18 @ 20:48:32


Idag har jag och Ola och många till hjälpt våra vänner Maja och Johan att flytta. Nu är alla deras grejer i nya lägenheten, efter mycket spring och bärandes av saker i trappor :) Vi firar med lite öl omgivna av hundratals coopkassar i deras nya vardagsrum :)

 


Vilket väder! ..2012-02-17 @ 14:19:20


Helt galet fint underbart väder idag! Det känns som om våren verkligen är på väg. :) När jag sitter här vid datorn så tror jag hela tiden att det regnar ute, men det när jag kollar ut så ser jag att det är snön och isen på taket som smälter så att vattnet nästan forsar ner. I morse var det långa istappar där men nu är de helt borta. När det är sånt här väder så längtar jag supermycket tills att snön är borta och det är lite varmare ute, så att jag kan äta frukost ute i solen på verandan (eller vad det nu är vi har för något :P). Det är bland det allra bästa med våren och sommaren!

Idag har jag städat hela huset och satt upp massa lappar överallt till mamma som ska komma hit och ta hand om katterna och fåren och "bo" här när jag och Ola är i Göteborg. Fast nyss sa hon att hon är sjuk, så hon kanske bara kommer hit och matar djuren och åker igen. Men jag låter lapparna sitta kvar, ifall hon ångrar sig. ^^ På lapparna står det saker som tex vart vattenpumpen är, hur man gör för att titta på TV och vad alla fjärrkontrollerna är till för ;) Såna lappar skulle jag också behöva ibland, när jag är riktigt trött och bara vill slänga mig i soffan och glo på TV. Det är inte alltid jag tar rätt kontroller då. :P

Snart kommer Ola hem, då ska vi bara äta, duscha, packa in i bilen och sen åka. :) Jag har gjort massa saft som vi ska ha med oss i bilen (så att vi ska bli superkissenödiga och vara tvungna att stanna hela tiden, jag är smart! Haha!) och så tänkte jag ta med massa frukt , ifall vi blir hungriga. :)

Lite synd att det är just idag vi ska åka, när det är så fint väder! ^^

Regn ..2012-02-17 @ 09:07:14



Sötkatt ..2012-02-16 @ 21:21:24


Kom in i sovrummet och hittade en knöl på sängen. Jag undrade varför Ola hade lagt en kudde under bäddmadrassen, men när jag lyfte på den för att ta bort kudden så upptäckte jag att det inte alls var en kudde...

Vem är det som gömmer sig under bäddmadrassen? ;)


Det var Excel som hade lyckats klämma in sig under madrassen! Söte!


Och hon vägrade komma ut... hon kravlade sig bara längre och längre in :P

Tillslut kom hon ut, då ville hon sitta lite i resväskan som ska åka med mig och Ola till Göteborg i morgon ^^

Vi åker i morgon eftermiddag och kommer hem på söndag :) Och när vi är borta kommer min kära mor hit och pluggar och tar hand om fåren. Hundarna får Olas föräldrar ta hand om.


Manlig motorsåg ..2012-02-16 @ 14:48:24


Häromdagen blev Ola förresten med motorsåg. En riktig, som funkar. Han känner sig jättemanlig när han sågar med den ;) Han vet hur man gör också, han har till och med motorsågskörkort! Det ni! :D

Här sågar han upp (ner?) trädet som gick sönder för ett tag sen. Så duktig så!

En ängel och en djävul ..2012-02-16 @ 09:10:35


Tänkte bara dela med mig av en bild som jag tycker är väldigt fin :) Den har även blivit en "film"affisch i ett skolprojekt och den hänger på väggen hemma hos mina föräldrar ^^
De på bilden är Viveka (till vänster) och min syster Mimmi (till höger)
Tyvärr har jag inte kvar orginalbilden tror jag... För antingen ligger den i familjens trasiga gamla laptop, eller i min mac som jag haft sönder, hehe :( Men jag har ju i alla fall ett par utskrifter av filmaffischen och så finns den på facebook ;)

Underbart ..2012-02-15 @ 13:56:47


Alla hjärtans dag är faktiskt en utav mina favoritdagar. Speciellt när sambon kommer hem efter jobbet, stänger in mig i sovrummet och sig själv i köket. Jag hörde honom fixa och dona en massa och när jag fick komma ut så var bordet dukat med tacos, levande ljus och en underbar blombukett med tulpaner i alla möjliga former i rosa och vita toner! Skrev ju igår att jag älskar tulpaner! Jag blev så glad av allt det fina att hela jag nästan började skaka :) Till efterrätt blev det hallon och björnbärspaj, samtidigt som vi tittade på Red riding hood.

Den underbara blombuketten! <3


"Jag älskar dig Hanna!! Av hela mitt hjärta!"


Allt detta fick min alla hjärtansdagsblomma till honom att se lite mesig ut, men den passar bra i fönstret ;)

De små hjortronens dag ..2012-02-14 @ 15:52:25


Tror knappast att någon har missat att det är alla hjärtans dag idag ;)
Efter "skolan" idag körde jag till Öland och hälsade på Ola, som är tvungen att gå ute hela dagarna i kylan och jobba, på hans lunch och bjöd på kärleksmums från Ö&B (haha, så romantiskt ^^).

Gårdagen blev förövrigt en mycket färgglad dag. Vi gjorde massor med färgglad fruktsallad och jag hade köpt tulpaner i alla möjliga färger! Jag älskar tulpaner och jag längtar tills att våra egna som vi har planterat ska ploppa upp ur jorden! Jag längtar till våren, märker jag :)





Ikväll, dagen till ära, ska vi baka pajer (och äta ;) ) och pussas massor!
Hoppas alla andra får en lika bra alla hjortrons dag som jag hoppas att jag får! KRAM! :D

Fint folk diskar i duschen! ..2012-02-13 @ 17:52:59


Här på Nytorps gård diskar vi i duschen, som fint folk gör.


Himla nice med en pall i duschen förresten! Den är kvar sen förra ägaren bodde här, nämligen en liten gubbe :)
En liten gubbe som förövrigt vägrade laga mat på elspisen, utan var absolut tvungen att elda i gjutjärnspisen. Det gällde även värmen. El-element? Nej usch! Det ska ju vara som det alltid har varit! ^^

Mänsklig kudde ..2012-02-11 @ 20:23:27


Det var precis vad jag fick vara åt kära Maximus för en stund sen - en kudde. Den tröttisen bara hoppade upp i soffan och la sig pladask på mig ^^
Vi är så söta så :)


Favoritfåret ..2012-02-10 @ 16:25:41


Mysigaste, keligaste och snällaste fåret någonsin!


Origami ..2012-02-09 @ 17:24:51



Superdupermacro-foton ..2012-02-08 @ 21:15:11


För ganska länge sedan testade jag att fota superdupermacrobilder, med hjälp av två objektiv samtidigt. Idag kände jag för att göra det lite igen :) Det blev inga speciellt bra bilder, men det är ändå kul tycker jag!

Min armbandsklocka


Insidan av mina glasögonbågar (alltså den ena "pinnen" som man har bakom örat)


Från förra omgången, 2010-08 typ. Då var ett av objektiven jag hade lite sämre än vad jag använde idag.
Här är min syster Mimmis öga


En myra :D


Det såg nog väldigt roligt ut när jag tog den här bilden på myran. Jag la mig på gräsmattan hos mina föräldrar och körde i princip ner hela kameran i marken :P Jag hade hittat ett myrbo/hål som jag riktade kameran mot och väntade på att de små myrorna (som såg väldigt stora och monsterlika ut när jag tittade genom kameran) skulle våga sig fram och låta sig bli fotograferade.

När man fotar på det här sättet med två objektiv samtidigt så måste man vara väldigt nära det man vill fotografera, och man fokuserar genom att röra kameran försiktigt fram och tillbaka. Någon kanske undrar hur man kan ha två objektiv samtidigt? Det kan man inte ;) Men man sätter det ena objektivet på kameran, som vanligt, medan man håller det andra bakochfram emot det objektivet som sitter på kameran :)

Katterna ..2012-02-08 @ 16:27:00


Jag tror inte att jag visat några bilder på katterna som bor här på gården med oss (förutom Christopher-Robin som hastigast), så här får ni två bilder :)

Söta slagskämpen Christopher-Robin (som ligger bland Olas strumpor)

och tjocka, men mysiga Excel

Lilla huset ..2012-02-08 @ 12:12:41


Tänkte bara visa en bild på vårt hus i vinterskrud. Mysigt? Ja! :D


Murgröna ..2012-02-08 @ 11:38:37


Hej alla mina hundratals (typ 19) glada (och ledsna) läsare! Hoppas ni mår bra :)
Härom dagen kom Ola hem med en superstor växt till mig. Murgröna på en ställning i form av ett hjärta! Hur sött är inte det? :) Jag blev jätteglad och ställde den i sovrumsfönstret direkt!



... han kanske tyckte att det var dags att byta ut min gamla..? :P


Försökte fota Christopher-Robin, som kom hem igår efter att ha varit borta i nästan en månad, men han ville inte vara med riktigt ;)


Min origami-fågel som sitter i min gamla murgröna





Murgröna är en av mina absoluta favoritväxter, så jag blev som sagt superglad över min fina present! Tack älskade Ola! :*

Mata fåren ..2012-02-07 @ 12:58:40


När vi hade hittat hem från vår promenad i söndags så var det dags att mata fåren. Ola ville hellre fota mig när jag gjorde det än att själv hjälpa till, så jag fick göra alllting helt själv :P







Mums mums sa fåren :) De blir alltid som galna när man kommer med hö!

Promenad i snön ..2012-02-06 @ 14:44:11


Igår klädde jag och Ola på oss riktigt varma kläder och tog ut Maximus ut på en liten promenad/lekstund i snön! Ola tog med sig kameran så det blev många fina bilder

Maximus stortrivdes som vanligt i snön!


När man är snäll får man godis :)


Hopp och skutt!


Det var visst en struts och inte en hund vi hade med oss på promenaden ;)


Vi satte oss på en sten i skogen och drack varm oboy som vi hade tagit med oss i en termos. Hur mysigt som helst med solen som sken mellan träden. När vi skulle gå hemmåt insåg vi att vi var lite vilse bland alla träd, så Ola fick snällt langa fram sin telefon med gps så vi kunde hitta tillbaka :)





Lek i snön ..2012-02-03 @ 15:06:51


Var ute och lekte en stund med hundarna nyss. De stormtrivs i all snö och man ser dem nästan inte när de springer omkring. De har ganska bra kamouflage ;)


Jag tror den här lille sötisen saknar sin pappa :*



Tack ..2012-02-01 @ 10:06:51


Vet inte vart jag ska börja
Jag vill tacka dig för så mycket

Hur du får mig att känna
och hur du får mig att inte känna
Allt du gör för mig
allt du ger mig
allt du står ut med

Du får mig att känna mig så fin
och så speciell
och så älskad
Du förstår nog inte hur mycket jag uppskattar allt du gör
Besvarad kärlek är det finaste som finns
och jag får vara med om det
fattar knappt att det är sant
fortfarande

Vill skriva hundra sidor och berätta allt jag känner
men det finns inga ord




tack Ola, för allt du gör, har gjort och kommer göra för mig.




RSS 2.0