Pojken som ropade varg ..2012-01-31 @ 12:22:28


Jag tror de flesta kan den sagan.

Och för de som inte har hört den så handlar den om en ung fåraherde som för skojs skull ropar "varjen kommer, varjen kommer!" och alla byborna som hör kommer för att hjälpa honom och fåren undan vargen, men när de kommer dit så märker de att fåraherden bara drivit med dem och att det inte finns någon varg, så de går hem.
Fåraherden gör om samma sak om och om igen och byborna kommer till hans hjälp, men fortfarande ingen varg. Så tillslut tröttnar byborna och när vargen verkligen kommer så kommer ingen när fåraherden faktiskt behöver hjälp, så vargen tar alla fåren.


Sensmoralen är att ljuger man mycket så är det tillslut ingen som tror på en, inte ens när man faktiskt talar sanning.

Men å andra sidan så är jag säker på att fåraherden inte kommer ljuga igen, för han har lärt sig av sitt misstag och förstått att det är viktigt att folk runt omkring kan lita på en.

Livsviktigt.Nu får baggen träffa tjejerna igen ..2012-01-29 @ 14:54:29


Idag bestämde vi oss för att låta baggen gå med tjejerna igen :) Han blev lite utfryst innan och fick knappt någon mat, så det var därför vi hade honom för sig själv. Men nu när han lagt på sig lite och blivit lite större så hoppas vi att han ska ta för sig lite mer, vilket han också verkade göra. Stångades som en galning med fåren, så nu vet de att det är han som bestämmer ;)

Fåren och jag ^^
Mitt favoritmysisfår :)Baggen var törstig


Han verkade i alla fall bli jätteglad över att få vara tillsammans med de andra igen! Och är djuren glada, så är vi glada :D


Som i en dröm ..2012-01-29 @ 00:13:50Mitt liv
Inflyttningsfest ..2012-01-28 @ 21:09:15


Jag har bott med Ola ganska länge nu, i princip sedan september 2010, då jag skaffade mitt körkort, men det är inte förrän nu som jag flyttat hit på riktigt. Nu är jag nämligen skriven här också. Fick en lapp från skatteverket i julklapp av Ola, en sån byta adress-lapp :) Egentligen tänkte jag inte skriva mig här än, pga vissa orsaker. Men så när vi var hos gyn senast och de sa (som jag nämnde här) att vi skulle försöka få en remiss från kvinnokliniken, så upptäckte de att jag och Ola inte var skrivna på samma adress och chansen att få remissen var då i princip lika med noll, så vi blev typ tvingade att flytta ihop ;)

I ALLA FALL... Eftersom jag nu flyttat hit formellt sett så tänkte vi att vi skulle ha en liten inflyttningsfest och fira vårt nyblivna samboskap!
Sagt och gjort:Axel och Ola pratar djupa saker (troligtvis.)


Ellen är en tjur!


Robban röker för glatta livet


Sing star. Vid första anblicken skulle man kunna tro att Ola sjunger. Så gör han inte det.


Och Mimmi hade tatuerat sig, den jäveln! :P


Tack för en mycket trevlig kväll alla :D
Vill gärna ses snart igen!Halva vardagsrummet färdigt! ..2012-01-28 @ 18:31:08


Nu är rummet så gott som klart, förutom vid murstocken, där vi fortfarande funderar lite över hur vi ska göra :)
Här är jag den 26e, i full färd med att måla lister och grejer, iklädd arbetsbyxor från NCC och tossor ;)Man kan skymta tapeterna som vi valde här också, jag tycker det blev riktigt bra! Och det kommer bli ännu bättre när resten av vardagsrummet också ser ut så här ^^

Lite före och efterbilder


Före:Efter:
Före:Efter:
Snart ska vi börja på resten av rummet också, hoppas jag! :D
Ha det bra


Filmer ..2012-01-25 @ 20:42:15


Här ser ni förresten hyllan som ni kunde se tidigare i det här inlägget, fast när den var full med filmer!Och det här är ändå inte alla filmer vi har!
Nu har vi flyttat dem till klädkammaren, eftersom vi håller på att göra om här inne :) Och i klädkammaren ska de också få bo kvar, för jag har hellre en bokhylla till våra böcker på väggen, än en hylla med massa filmer :)

Bilden snodde jag från Olas blogg, om ni vill kolla in den så kan ni klicka här. Vill ni komma till hans inlägg som bilden kommer ifrån så klicka på bilden :)

Ha det bra!


Könsroller ..2012-01-25 @ 18:27:05


Mannen arbetar...
...medan kvinnan står i köketPrecis som det ska vara! ;)
Idag står köttbullar, potatis och lingon på menyn :)

Vi har precis kommit hem efter att ha varit i stan och köpt tapet. Det var svårt att hitta en som vi gillade, som de dessutom hade i lagret. Vi vill ju sätta upp den nu nu nu!! Men efter mycket jämförande och noga inspektioner så hittade vi tillslut en som vi var nöjda med :) Väggen ska spacklas en gång till, så vi får se om vi hinner sätta upp tapeten idag. Hoppas! :)Vackert väder! ..2012-01-25 @ 12:11:58


Det blev inget Narnia igår, vi jobbade tills jag nästan somnade ståendes ^^ Så vi la oss i sängen och åt baconsnacks, drack te och tittade på Family Guy en stund istället :) Vi fick i alla fall upp alla gipsskivor och spacklade allt.

I eftermiddag när Ola har slutat jobba så ska jag möta honom i stan för att välja och köpa tapet tillsammans, så kul! Och allt kommet bli helt perfekt!

Nu ska jag gå ut en stund i vårat eget Narnia och hämta ved och leka lite med hundarna :)
Så himla fint väder ute, så man vill bara ut och rulla sig i snön!Ha det bra!Färg överallt! ..2012-01-24 @ 20:30:27


Nu har jag målat taket vitt. Har färg i hela håret! ;)
Det ska målas minst en gång till, vilket jag ska göra i morgon på dagen medan Ola jobbar.
Jag tycker det blev ganska bra ändå, trots att taket inte är likadant i hela rummet, som ni kan se :P Halva taket med släta plankor och halva med pärlspont.
Sen, när vi gjort i ordning resten av vardagsrummet också (det är två delar kan man säga) så tänkte vi sätta ny pärlspont på allt ihop :)

Nu ikväll håller vi på att sätta upp gipsskivor på väggarna, vi tänkte hinna få upp alla och sen spackla, så att vi kanske kan tapetsera i morgon! :D Sen är det några brädor till som ska upp på väggen och målas innan vi tapetserar, så att vi inte målar på tapeten ;)

Som ni hör har vi mycket att göra i morgon! Men det blir fint när det är klart :D


Mörk bild, men det är så här det ser ut hittills :)
Nu ska jag gå och se om Ola vill ha lite hjälp och sen ska vi titta på Narnia och mysa i soffan med en kopp te :)
Trevlig kväll på er! :)


Följ min blogg med Bloglovin

Hur barn blir till ..2012-01-24 @ 14:12:35


Barn, det är något som de allra flesta funderar på att skaffa förr eller senare i livet. För vissa går det hur lätt som helst, för andra är det ett misstag och för några är det svårare och ibland omöjligt. För mig och Ola är det svårare, men vi är ändå fast beslutna om att ett barn, det ska vi ha! Helst nu.

På grund utav omständigheterna så är det inte bara att ligga med varandra som gäller. Nej, vi måste stå i kö. Och för att få ställa sig i kö måste båda vara 25 år eller äldre. Ola är godkänd på den punkten. Jag är 20. De på gynekologmottagningen som vi går till sa att vi ska testa och se om vi kan få en remiss från kvinnokliniken som man måste ha för att få åka till Linköping och göra IVF, trots att jag bara är 20, så nu hoppas vi på det.

IVF betyder provrörsbefruktning. Vilket betyder kort att man tar ut ägg ifrån kvinnan och spermier från mannen, lägger i en skål och låter ägget bli befruktat där, sedan stoppar man in det befruktade ägget i kvinnan och sen vet alla resten. I vårt fall blir det nog microinjektion, ICSI, vilket innebär ungefär samma sak, förutom att man hjälper spermien in i ägget med hjälp av en jätteliten spruta.

Mer om IVF kan ni läsa tex här:
http://www.linne.se/ivf/Inte bara snön som faller... ..2012-01-23 @ 14:06:52


Var i full gång med målandet när jag plötsligt hörde något utanför fönstret. Jag tittade ut och...
...fick se hela den här grenen (fina pilar, mhm mhm) falla som i slowmotion, bort från resten av trädet :O På något sätt fick jag för mig att hela trädet skulle falla in i huset, så jag fick lite panik ett tag. Tills jag insåg att grenen föll åt helt motsatt håll ^^
Stackars trädet :(

Snön bara faller och faller ..2012-01-23 @ 12:52:00


Vägen ner till gården, rätt mysigt med all snö! (även om vi måste skotta den själva när det blir mycket snö, eftersom den tillhör vår mark. Det är då vi tar traktorn till hjälp.)
Nöjda hundar ute i hundgården :)

Nu är det dags för mig att sätta igång och måla panel i vardagsrummet! Förhoppningsvis hamnar det mesta av färgen på brädorna och inte på mina händer och i håret som den brukar ;)

Önska mig lycka till :P


Caesar spelar fotboll ..2012-01-23 @ 06:25:00


Vi börjar dagen med en liten gif på söta Caesar som spelar fotboll med sig själv,
vilket proffs! ;)
Dags att gå upp och åka in till stan... Jag måste medge att jag inte är supersugen på att kliva upp ur sängen :( Hoppas bara det inte snöat allt för mycket i natt, så det går att köra upp på vägen! Olas föräldrar skottade bort snövallen som plogbilen alltid gör framför vår väg ner till gården igår kväll, så hoppas att det fortfarande är skottat... Snö har både sina för och nackdelar... ;)

Idag när jag kommer hem tänkte jag måla panelen som vi satt upp hittills. Tre gånger ska det målas tror jag, så det är bara att sätta i gång! :)

Nu ska jag upp och hoppa!
Puss och kram!Lite mer mat till de små fåren ..2012-01-22 @ 21:53:07


Fårens mat började ta slut så idag kom Olas föräldrar och lämnade ett lass med hö till oss och fåren
(mest till fåren)
Hoppas det smakar ;)

Här har vi precis tömt släpet och lagt in höet i ladan (där inne kan man skymta vår lilla röda traktor också)
Lite hö :)
och lilla traktorn :)
Det gick inte så bra att flytta bilen sen... Snön skvätte flera mil, minst!
Nu bli det myspys framför en film i sängen :)
God natt!Vinterland ..2012-01-22 @ 20:12:37


Så här såg det ut när vi tittade ut genom vardagsrumsfönstret i morse!
Helt vitt! Som vi har längtat efter snön :D Hoppas den stannar ett tag.
Hundarna fullkomligt älskar det och hoppade omkring som galningar idag när vi tog ut dem för att leka. Gott med snö tycker de också ;)
Man ser ju knappt våra bilar där borta! :D
På kvällen bestämde sig Ola och hans pannlampa för att skotta lite snö på ladugårdsplan. Flitig som en myra! :*
Fåren inne i ladan undrade vad som hände här utanför :)
Och lilla baggen, som vi har i ett eget bås ska väl också få vara med? ;)
Ha det bra!


Vardagsrummet ..2012-01-21 @ 23:40:39


Nu har herr Ola och jag börjat göra i ordning väggar och tak i vardagsrummet :)
(Det är mest Ola som jobbar, men jag gör så mycket jag kan ;) )


Så här såg det ut innan

(plus hyllan där fullproppad med filmer. Tror det finns bild på det någonstans, ska leta reda på den någon gång.)Så här såg det ut när jag gått lös på väggenOch nu ser det ut så härTanken är att det ska bli sån här panel i hela vardagsrummet, vitmålad och sedan tapet övanför.
Anledningen till att det är ett parti utan panel är att murstocken är där och vi ska ha den fri och kanske vitmålad, det är vad jag vill i alla fall :)

Tror det kommer bli megafint här när det är klart! :)Caesar och Maximus ..2012-01-20 @ 17:37:04


Söta Maximus hjälper Ola att ta av plåstretTvå stycken såna här isbjörna finns det hemma hos oss.
Maximus ser ni här över och Caesar som är äldst, nedanför :)Utöver dessa två har vi två katter, 10 får och en bagge och vi hoppas på lamm till våren. Troligtvis blir det inga, för baggen har inte fått vara med tjejerna så mycket, då han blev utstött. Han är jätteliten och ser fortfarande ut som ett lamm själv! Så söt :)

Puss och hej


En blogg om mig och mitt liv ..2012-01-20 @ 11:15:52


... är just vad det här är tänkt att vara. Eller bli, om man så vill.

En blogg om mitt liv. Vilket innefattar saker så som en liten gård i skogen, diverse djur, min pojkvän Ola och vår kamp (klyschigt) för att få ett barn tillsammans.
Ja, det är svårare för vissa än för andra.

Det här är min första blogg någonsin, så var snälla mot mig ;)
Och jag kan även avslöja min otekniska sida nu på en gång, som gjorde att när jag skulle ta bilden som jag har överst i bloggen (vad den nu heter, bla bla bla) så råkade jag radera alla bilder i Olas kamera. Buhu, sånt ger en ont i magen.


Ola och jagHejdå :DRSS 2.0