En liten bokhylla ..2012-03-27 @ 14:16:55


Enligt mig så ligger det alldeles för mycket böcker här överallt och ser stökiga ut, så jag tyckte att det var dags att skaffa sig en bokhylla! Och vad är trevligare än att göra en alldeles egen, personlig bokhylla, istället för att åka raka vägen till IKEA?

Eftersom vi hade en tom plats som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra av (murstocken i vardagsrummet) så bestämde vi (jag) att det skulle bli vår hyllas alldeles egen plats! (I alla fall tills vi sätter dit en kamin, om sisådär hundra år)

Efter mycket tänkande inne i mitt huvud så kom jag fram till att bokhyllan ska bestå av lodräta plankor ända upp till taket som bakgrund, fem hyllplan med konsoller på ovansidan. Längst ner på golvet ville jag ha förvaringsboxar till ... något som jag inte kommit på än... men det finns alltid saker som behöver förvaringsplats. Och längst upp på hyllan ville jag ha ett par lådor till räkningar och sånt viktigt.

Så i söndags (medan Ola sågade och skruvade ihop en förbättrad version av gethage, men det är en annan historia) satte jag igång att mäta ut mina brädor (som Ola sen fick såga, hehu) för att sedan måla dem. Vita, såklart. På kvällen började vi sätta upp bakgrundspanelen, men det gick inte så bra att borra i den murade murstocken, så vi beslöt oss för att fortsätta nästa dag, för då skulle Ola låna med sig en slagborr med sig hem från jobbet. :)

Väl måndag kom Ola hem med slagborren, lite större plugg och skruv och så satte vi igång! Det gick supersnabbt att få upp bakgrunden, för vi är asum! :3 Sen började vi pula med hyllplanen, vi fick upp ett innan vi bestämde att det var dags att sluta jobba för dagen (klockan 21, det är okej)

Idag är jag hemma och sjuk (igen, jag är alltid sjuk känns det som.) så jag har passat på att slänga upp ett andra hyllplan och skruvat ihop ett tredje (varför jag inte satt upp det är för att det ska in en liiiiiten liten bit bräda längst in vid väggen innan vi kan sätta upp resten av hyllplanen.)

Så här ser det i alla fall ut än så länge!Getter ..2012-03-25 @ 13:37:56


Igår utökades familjen med fyra getter!
Här är en av dem, hon är från 4H-gården i Kalmar.


De andra tre hämtade vi borta i Bräkne-Hoby. Två vuxna (en kille och en tjej) och så en liten kille på ett halvår (tror jag det var), han är så söt! De tre från Bräkne-Hoby är svart/grå/vita. :)

Idag har vi fullt upp med att bygga på hagen de ska vara i, för det visade sig att de hoppar som små loppor, mycket högre än vi trodde! Igår släppte vi in den vita i vinterhagen och sen åkte Ola för att göra ett ärende och jag var ensam kvar hemma. Jag gick för att hämta mat till fåren och hux flux ser jag geten springa ute på ängen! :o Jag vänder mig om en sekund och när jag tittar tillbaka så var hon inne hos fåren, som inte verkade uppskatta besöket utan sprang omkring som galna höns för att slippa undan geten som jagade dem. :P

Nu har vi i alla fall alla getter inne i ladan tills vi har byggt färdigt hagen utanför.

Tjohej, nu ska jag gå ut igen!

Ny hage! ..2012-03-17 @ 19:09:16


Igår smällde vi ihop en liten hage, bara så där! :D


Självklart blev vi så nöjda med vår nya hage att vi ville att fåren skulle få testa den med en gång!

Här är nya baggen till höger och mitt favoritfår till vänster. :D

Bonde-Ola i hagen. :D


Hagen är inte 100% klar än, det ska upp två rader med plankor en rad över och en mellan trådarna också. Ola jobbar hårt med det. ;)

Alla djuren :D ..2012-03-16 @ 22:28:56


Max ville inte riktigt fastna på bild ;)


Fårhagar ..2012-03-16 @ 08:59:41


Om inte allt för lång tid är det dags att släppa ut fåren på grönbete igen, därmed är det nu dags att bygga nya hagar till dem. I dagsläget har vi två hagar. Två till är planerade och den äldsta ska byggas ut en aning. :)

Så här såg det ut i våras när vi byggde vår första hage:
Sjukling ..2012-03-15 @ 13:28:34


Det har varit lite tunt med bloggandet den senaste veckan, det beror på att lilla Hanna har börjat praktisera på Jula! Så jag har varken haft tid eller ork att sätta mig vid datorn och blogga. Men nu sitter jag hemma med något som far min tror är influensan så nu har jag massor med tid. ;)

Jag har dock inte tagit så mycket bilder under veckan, men den här bilden från 11 mars, då det var underbart väder och jag satte mig och mös (myste?) i solen tillsammans med gosiga Excel kan jag allt bjuda er på!
Vi hämtar en ny bagge ..2012-03-04 @ 19:19:05


Idag åkte vi till någon släkting till Ola (tror jag :P) som hade sagt att vi kunde få en bagge från dem.

De hade massor med djur. :)


Några av deras tackor hade fått lamm för inte alls länge sedan. Så söta!


Vi fick med oss en svart/brunaktig bagge hem, jag fick ingen bild på honom men jag tycker han var jättefin. :) Vi släppte in honom till våra tjejor direkt när vi kom hem och de verkade tycka han var jätteintressant och kom fram och nosade och "pussade" på honom, haha! Och om han tar för sig och betäcker dem (vilket han verkar göra, Ola sa att han redan hade börjat till och med! Haha!) så hinner vi få små lamm innan det blir för kallt igen. :D

Nu blir det pizzatajm för mig och Ola! :D Puss och kraaaam! :D

Polenland ..2012-03-04 @ 10:56:16


Igår kväll kom vi hem efter vår färjefärd - Polen tur och retur. I fredags hämtade Olas föräldrar oss i Hagby och så körde vi mot Karlskrona och färjan.

Båtresan inleddes av varsin sån här skapelse för Ola och mig.


Efter en lång natt med mycket snorande och snörvlande var vi framme i Polen. Vi gick upp en sväng längst upp på båten och tittade lite på polackernas land, för att sedan bege oss in och vila en stund till.


På väg hemåt. Jag hittade en mysig plats längst fram i båten. :)


En trött och förkyld Hanna med en skaplig mängd alkohol att släpa hem.

Hejdå! ..2012-03-02 @ 16:30:51


Nu drar vi till Polen!

Och alla ba "Vaa, nej! Hur länge då?! Vi kommer sakna dig Hanna! Lämna oss inte!!! Buhu!". Men så ba visar det sig att vi bara ska åka färjan och inte ens gå i land i Polen och att vi kommer hem i morgon kväll. Så ni kan vara lugna. ;)

Hejdå i alla fall. Fåren hälsar! (De ska inte följa med.)PS Nässprayen är slut.

Blommor till baggen ..2012-03-02 @ 11:17:07
De kanske inte är så fina, men det är finare än bara en hög med jord.

RSS 2.0