Avslag ..2012-05-31 @ 16:03:19


Vi fick nej, helt enkelt.
För fyra månader sen, utan att ha fått veta.
Jag antar att vi inte är så viktiga.

Slå hö ..2012-05-25 @ 09:34:00


Igår lärde Ola mig hur man slår hö med traktorn (Det är i princip bara att köra, så sköter slåttern sig själv, haha!). Roligt att köra traktor, även om det bara är runt, runt på en äng! :D I onsdags drog jag ut en visdomstand, (min andra) så nu är jag svullen och öm och pratar helst inte. ;) Men traktorkörningen fick mig att tänka på annat en stund! Haha!
Här är det Ola som kör. :)

Sommarhage ..2012-05-24 @ 17:00:00


Nu äntligen har getterna fått komma ut i sin sommarhage! Den 19e satte de för första gången sina söta små klövar i sin nya, stora hage. :) Linn satte självklart genast igång med att hoppa och skutta på alla stenarna som finns där och de andra började tugga i sig det gröna, goda gräset! :D


Lilla Linn har blivit en stor tjej nu, hennes horn har slutat vara små knölar i huvudet, som man bara känner med fingrarna, och börjat synas! :) Ganska "stora" har de blivit också. Hihi, söte!

Gräsklippning ..2012-05-14 @ 15:42:00


Ja, vi har mer än 3000kvm gräs att klippa, så det säger ju sig själv att det tar lite tid! Och alla avgaser som gräsklipparen spyr ut ger mig ont i huvudet, så det är svårt att ta allt på en gång. Klart blev det i alla fall efter fyra dagar. Synd bara att gräs växer så jäkla snabbt, så att det snart måste börjas om från början...


Vårt lilla hus sett bakifrån, från första fårhagen

Promenad och köksdekoration ..2012-05-13 @ 16:31:00


Det får bli lite blandade inlägg nu, eftersom jag tar ifatt för massor med ouppdaterade dagar...

Sååå Ola, jag, Casear och Maximus gav oss ut på en promenad genom byn som vi tillhör, genom skogen och förbi får och getter. Myspys! Vi har så fina hundar. :)


Jag plockade även massor med vitsippor en dag och satte i de tre värmeljuslyktorna vi har i köksfönstret. En avbruten, ledsen tulpan hittades även i rabatten, så den fick också vara med! :) Jag tycker att vi har ett så tråkigt kök, med en uppbruten vägg in till vårt blivande matsalsrum fullt med verktyg och annat renoveringsgojs, så lite blommor piggar upp!

Baggen, Bosse och Linn ..2012-05-07 @ 23:21:00


Under fårklippningen upptäckte vi att vår söta bagge verkade hängig, han hade fått som en påse under hakan och vi ringde veterinären. Han sa att vi skulle avmaska baggen och så fick vi antibiotika mot hans feber. Tills han mådde bättre så fick han gå ensam i vinderhagen. Eller... särskillt ensam var han ju inte, för Bosse gillade att rymma ut från hagen intill och hälsa på baggen. ;) Lilla Linn följde också med då och då. :)

Eftersom baggen inte verkade så förtjust i höet vi gav honom, utan hellre ville ha fräscht, grönt gräs, så tog jag ut honom (och Bosse) på små promenader på ängen. Där trivdes de bra!


Jag passade på att plocka massor med maskrosor till honom, som han kunde njuta av när jag inte orkade vakta honom längre och jag var tvungen att låsa in honom i hagen igen.


Linn, som har blivit ännu skuttigare än förut, hoppar omkring och upp på allt hon kan hitta... Till och med på Bosse!


RSS 2.0